Litteratur #9/2021

Med en magisk gest…

Fabian Göranson har tecknat och skrivit en bok om en arg och magisk liten flicka. Foto: Johannes Klenell

Tecknaren och författaren Fabian Göranson är en välkänd figur i Arbetaren, han har bidragit med serier och illustrationer. Han har tecknat och författat vuxenserier, serieromanen Drömmen om Europa utkom 2018.
När han nu ger sig på en barnbok är hans stiliserade Tintin-aktiga stil kongenial; de färgglada till synes enkla bilderna med svarta konturer ringar in personer och föremål direkt. Det känns så klassiska och bejakande. Samtidigt är de fulla av nyanser och liv och små luriga kryp i hörnorna.

Den smått uttråkade nioåringen Ida hittar i Hokus pokus – Den lilla häxan, vid en motvillig badutflykt med pappa och lillebror, en typisk häxhatt, hög och svart med slokande brätten. Hon älskar den från första stund och blir en liten punkare i skolan med sin hatt som hon snart kompletterar med svarta kläder. Så småningom visar det sig att Ida faktiskt kan utföra trollkonster när hon har sin hatt på sig.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984