Utställning #77/2020

Kommersiell provokatör på besök

Den berömda tröjan av osttillverkningsväv, designad Vivienne Westwood, och buren av Johnny Rotten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Millesgårdens konsthall på Lidingö nära Stockholm har en ambition att visa hur skilda sätt att arbeta kan vara konst, ofta i samlingsutställningar kring rörelser och konstepoker som betraktades som subversiva på sin tid. Exempel är nyss avslutade Toulouse-Lautrec & vännerna i Montmartre, och tidigare Tillbaka till Paradiset. Expressionistiska mästerverk, som anknöt till reaktionerna och repressionen i […]

Millesgårdens konsthall på Lidingö nära Stockholm har en ambition att visa hur skilda sätt att arbeta kan vara konst, ofta i samlingsutställningar kring rörelser och konstepoker som betraktades som subversiva på sin tid. Exempel är nyss avslutade Toulouse-Lautrec & vännerna i Montmartre, och tidigare Tillbaka till Paradiset. Expressionistiska mästerverk, som anknöt till reaktionerna och repressionen i nazityskland. Ofta med en queer erinran och så gott som alltid alltså ställd i sitt samtida politiska sammanhang.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984