Litteratur #63/2020

Dubbla stolar i sorglig bladvändare

Åsa Linderborg har skrivit om sitt annus horribilis i Året med 13 månader. Foto: Emma-Sofia Olsson/TT

”Varför gråter du?”, frågar Martin Wicklin innan Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg ens hunnit fatta att han slagit på mikrofonen. Han vet mycket väl varför hon gråter men håller sin dramaturgi för publiken i Söndagsintervjun i P1 under inspelningen den 4 april 2018), mindre än tre veckor efter att hon blivit bedragen och lämnad av sin […]

”Varför gråter du?”, frågar Martin Wicklin innan Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg ens hunnit fatta att han slagit på mikrofonen. Han vet mycket väl varför hon gråter men håller sin dramaturgi för publiken i Söndagsintervjun i P1 under inspelningen den 4 april 2018), mindre än tre veckor efter att hon blivit bedragen och lämnad av sin särbo efter åtta år, och ett par dagar därefter chockats av att före detta teaterchefen Benny Fredriksson som hon tagit heder och ära av i en krönika och i minst en radiointervju, tagit sitt liv.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet innehåller:

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar