Film #60/2020

Queerhistoria med allmängiltighet

Mya Bollers som Lola i belgiska Lolas väg mot havet. Foto: Njutafilms

Hur många belgiska filmer når Sverige? Lukas Dhonts Girl är en av de få, och nu Laurent Michelis Lolas väg från havet  – det är säkert inte en slump att de båda handlar om en transflicka och man får vara tacksam över att det finns filmdistributörer som satsar på länder och ämnen som inte tillhör de […]

Hur många belgiska filmer når Sverige? Lukas Dhonts Girl är en av de få, och nu Laurent Michelis Lolas väg från havet  – det är säkert inte en slump att de båda handlar om en transflicka och man får vara tacksam över att det finns filmdistributörer som satsar på länder och ämnen som inte tillhör de allra vanligaste. Inte så sällan hamnar de i Sverige via en filmfestival med tema, men många förtjänar att visas i sin egen rätt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan