Utrikes #49/2020

Förlorade skördar får unga bönder att ge upp

Grönsakshandlare vid en marknad på Zanzibar. Forskning visar att en stor andel av produkter som kål och tomater går förlorade redan innan de nått ut från odlare till konsument. Foto: Alexander Makotta/IPS

Ett ökande behov av mat och stigande arbetslöshet är två orsaker till att afrikanska länder vill att fler unga ska satsa på jordbruk. Samtidigt ställs odlarna inför många hinder – och ett av de största är att produkterna ofta går förlorade redan innan de nått ut till marknaden.

För tre månader sedan övergav Esther Ishabakaki, 35, sina försök att försörja sig som grönsaksodlare i Tanzanias kommersiella centrum Dar es Salaam, för att i stället satsa på att sälja kläder.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet innehåller:

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar