Inrikes #44/2020

”LO borde plocka fram det politiska strejkvapnet”

Men även om Frederick Batzler, facklig samordnare på SAC Syndikalisterna, har mycket kritik att dela med sig av mot LO:s agerande i las-frågan är han också självkritisk. Foto: Solveig Betnér och Axel Green. Montage: Arbetaren

Nu är tiden för Karl-Petter Thorwaldsson att göra verklighet av förra årets hot om politisk strejk. Det säger Frederick Batzler, facklig samordnare på SAC Syndikalisterna och tror att LO-basen kunnat räkna med understöd. Han är kritisk till LO:s hantering av angreppet mot anställningsskyddet, men är också självkritisk mot SAC:s agerande.

”Jag är säker på att LO-medlemmarna är beredda att gå i strejk för att skydda vår arbetsrätt”. De orden yttrade LO:s avgående ordförande Karl-Petter Thorwaldsson från talarstolen i Kalmar på förra årets första maj. Frederick Batzler, facklig samordnare på SAC Syndikalisterna, är inte säker på att ordföranden trodde på det själv, men tror samtidigt att politisk strejk nu är det enda som kan förhindra de planerade ändringarna i lagen om anställningsskydd.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan