Utrikes #35/2020

Cykelbud får organisera sig – då lämnar Foodora Kanada

Foodora har meddelat att de tänker lämna Kanada om mindre än två veckor. Enligt företaget av konkurrensskäl, men beslutet kommer bara två månader efter att cykelbuden vunnit rätten att organisera sig fackligt. Foto: Janerik Henriksson/TT

Buden på Foodora i Kanada vann rätten att organisera sig. Nu meddelar företaget att de lämnar landet, enligt Foodora på grund av hård konkurrens. Men det är andra gången det händer och enligt facket är det ett svar på den fackliga segern och anmäler företaget för antifackligt agerande.

Det kanadensiska postfacket CUPW anmäler matbudsföretaget Foodora till arbetsdomstolen i Ontario för vad de betraktar som olagligt antifackligt agerande. Detta efter att företaget meddelat att de tänker lämna landet om mindre än två veckor. Enligt företaget av konkurrensskäl, men beslutet kommer bara två månader efter att cykelbuden vunnit rätten att organisera sig fackligt. 

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga