Utrikes #33/2020

Hon gifte sig över telefon för att fly flyktinglägret

Mukarrama, 16, längtade efter ett bättre liv när hon blev kontaktad av en man i Malaysia som sade sig vilja gifta sig med henne. Men hennes resa stoppades av polisen i Bangladesh. Risken är att hon annars hade blivit exploaterad av ett nätverk av människosmugglare. Foto: Rafiqul Islam/IPS

Livet är mycket svårt för alla de rohingyer som lever i flyktinglägren i Bangladesh – och drömmen om en bättre tillvaro kan utnyttjas av skrupelfria personer. 16-åriga Mukarrama gifte sig över telefon med en okänd man som lovade att ta henne till Malaysia.

Mukarrama bor med sin familj i flyktinglägret Kutopalong i Cox’s Bazar under mycket enkla omständigheter. Bland flyktingarna finns många som hoppas på att en resa till Malaysia ska ge dem tilllgång till arbeten och ett bättre liv. Samtidigt har det visat sig att de arbetstillfällen de utlovas inte alltid existerar i verkligheten.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan