Inrikes #18/2020

Moderat ber om ursäkt för privatisering

Inlägget kommer strax efter tidningen Sydsvenskans granskning av verksamheten i kommunen som visar på bland annat vanvård av de äldre. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Moderaternas kommunalråd i skånska Lomma ber nu om ursäkt för kommunens privatisering av äldreomsorgen. I ett uppmärksammat inlägg på facebook skriver han att de kommer att ta tillbaka verksamheten i kommunal regi.

I facebookinlägget som publicerades under helgen skriver Lommas moderata kommunalråd Robert Wenglén att kommunen sedan de privatiserade äldreomsorgen provat de tre största privata företagen som uppdragsgivare. Förhoppningen var, skriver han, att kvaliteten skulle bli bättre.

”Så blev det inte. Det har blivit billigare, men samtidigt har de äldre, anhöriga och de anställda blivit allt mer missnöjda” skriver Robert Wenglén i inlägget som fått stor spridning på nätet. Samtidigt lovar han att kommunen nu ska återta verksamheten.

Inlägget kommer strax efter tidningen Sydsvenskans granskning av verksamheten i kommunen som visar på bland annat vanvård av de äldre.

”Med anledning av Sydsvenskans artikel idag vill vi bekräfta den bild som ges av äldreomsorgen på de särskilda boendena och be om ursäkt” skriver Robert Wenglén. Han förklarar också att kommunen nu håller på att planera för ett verksamhetsövertag och att arbetet med rekryteringar pågår.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga