Kultur #16/2020

Varmt om samexistens

Foto: Press

[DOKUMENTÄR] Honungslandet Regi: Tamara Kotevska och Ljubomir Stefanov Visas på SVT Play och på Stockholms feministiska filmfestival Den prisade dokumentären Honungslandet som just nu visas på SVT Play, följer Hatidze Muratova, den sista kvinnan i Europa som lever på att samla vildhonung. Dokumentären följer Hatidze och hennes arbete med bina under tre år. Det är med […]

[DOKUMENTÄR] Honungslandet
Regi: Tamara Kotevska och Ljubomir Stefanov
Visas på SVT Play och på Stockholms feministiska filmfestival

Den prisade dokumentären Honungslandet som just nu visas på SVT Play, följer Hatidze Muratova, den sista kvinnan i Europa som lever på att samla vildhonung. Dokumentären följer Hatidze och hennes arbete med bina under tre år. Det är med största respekt för insekterna hon skördar deras honung, hälften lämnas kvar till dem.

Hon är en av två permanentboende i sin by i Nordmakedonien och när en härjig sjubarnsfamilj är sällskapet välkommet. Men snart uppstår problem som skakar om både binas samexistens med människorna och de mänskliga relationerna. Filmen blev den mest prisade filmen på Sundance filmfestival 2019, och det är lätt att förstå varför.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga