På väg mot ett brunblått Armageddon

Nu gick det snabbare än jag vågat föreställa mig och naturligtvis var veckans möte mellan Åkesson och Kristersson planerat sedan länge och långt ifrån någon spontan kaffepaus. Regeringsalternativet har presenterats. SD lär knappast släppa fram Moderaterna utan att få något stort och beständigt tillbaka och nu gäller det för alla som vill kunna se sig själva i spegeln att välja sida.

Signerat
Johan Apel Röstlund, reporter.
Foto: Axel Green

Då var dom kompis med fascisterna. Då var dom bundis med nazisterna.
Då var dom bästis med rasisterna. Då var dom ett med falangisterna.
Det var då, det var länge se’n.
Men nu står samma Svarta Gäng och har häng på ministertaburetterna igen!

Herre gud. Ibland går det fortare än vi anar och nu gäller det att hålla i sig för här kommer den. Skitstormen från höger.

Det var inte mer än en dryg månad sedan jag skrev om hur Kristdemokraterna under partiledaren Ebba Bush Thor närmat sig SD med stormsteg. Om den moderata drömmen om ett samhälle förändrat i grunden och om Jimmie Åkessons föregångsländer Polen och Ungern.

Om halade regnbågsflaggor, striktare kulturpolitik, ett politiskt styrt public service och om en näst intill benhård flyktingpolitik där människor fortsätter att dö i undermåliga båtar ute på Medelhavet eller instängda i trånga lastbilsutrymmen på någon disig parkeringsplats i Europa och snart även i Sverige.

Nu gick det snabbare än jag vågat föreställa mig och naturligtvis var veckans möte mellan Åkesson och Kristersson planerat sedan länge och långt ifrån någon spontan kaffepaus.

Regeringsalternativet har presenterats. SD lär knappast släppa fram Moderaterna utan att få något stort och beständigt tillbaka och nu gäller det för alla som vill kunna se sig själva i spegeln att välja sida.

Partierna vill samarbeta kring frågor som exempelvis invandringspolitik och Moderaterna har sina väljare, visserligen en krympande andel men ändå, i ryggen.

Regeringsalternativet har presenterats. SD lär knappast släppa fram Moderaterna utan att få något stort och beständigt tillbaka och nu gäller det för alla som vill kunna se sig själva i spegeln att välja sida.

Förintelseöverlevaren Héidi Fried säger i en intervju med Dagens Nyheter att hon är besviken på Ulf Kristersson.

”Jag förstår inte hur han inte kan se bakom hörnet” förklarar hon efter Moderaternas möte med fascisterna. Tyvärr tror jag hon har fel. Ulf Kristersson ser alldeles utmärkt varåt det barkar och han njuter av varje sekund. Nu får han, om opinionsmätningarna fortsätter att tala till ytterhögerns fördel, äntligen en chans att genomföra sin våta dröm. Slakta välfärden, strama åt gränserna och tysta delar av media.

Moderaternas sjukvårdspolitik har redan orsakat kaos i Stockholm. Allt fler högavlönade väljer privata alternativ på alla andras bekostnad. Tillsammans med SD och KD kommer de nu kunna fortsätta jakten på ett helomvandlat Sverige fritt från sådant vi länge tagit för givet.

Onsdagens möte var ett stort steg på väg mot ett brunblått Armageddon och precis som Héidi Fried borde vi alla känna oro. Det här kan gå åt helvete på riktigt.

Sällan har Björn Afzelius gamla Svarta gänget låtit så skrämmande aktuell.