Inrikes #76/2019

Välte med gräsklippare – dog av sina skador

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Den man som skadades vid en arbetsplatsolycka på en golfbana i Skåne i förra veckan har avlidit.

Olyckan, som Arbetaren rapporterade om, inträffade i förra onsdagen. Mannen, som var i 30-årsåldern, arbetade med att klippa gräset på Barsebäcks golfbana i sydvästra Skåne när gräsklipparen välte och föll ned i en damm. Mannen fick gräsklippare över sig och lyckades därför inte ta sig upp ur vattnet. När räddningstjänsten lyckades få upp honom fördes han akut till sjukhus med livshotande skador. Två dagar senare, i fredags, avled mannen på sjukhuset.

Dödsolyckan var den andra med gräsklippare på mindre än ett år. I oktober förra året inträffade en liknande olycka på ett säteri utanför Enköping.

Polisen utreder händelsen som arbetsplatsolycka och vålande till annans död och har bland annat tagit gräsklippare i beslag.

De senaste veckorna har flera allvarliga arbetsplatsolyckor ägt i Sverige. Förra året omkom minst 55 personer på sina jobb runt om i landet.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga