Malmö Pride i bilder

Tiotusentals gick med i den årliga Pride-paraden i Malmö i lördags. Festen fortsatte i Folkets Park som blivit Pride Park och solen sken över Malmös gator och torg. Fotografen Victor Pressfeldt dokumenterade paraden åt Arbetaren.

Malmö Pride pågick under fyra dagar förra veckan med den årliga Prideparaden i lördags. 15 000 personer ska ha deltagit i folkfesten.

Malmö har haft en egen prideparad sedan 1995, men festivalen hette tidigare Regnbågståget. Under Pridefestivalen sprids kunskap och information om HBTQIA (Homosexuella, bisexuella, transpersoner, Queera personer, Intersex-personer och Asexuella personer) och mänskliga rättigheter. I år deltog uppskattningsvis 15 000 personer i firandet.

– Vår uppskattning är att 7000 – 8000 personer deltog i själva paraden och lika många tittade på, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region syd till SVT.

Foto: Victor Pressfeldt