Kultur #55/2019

Utställning: Rösträtt för kvinnor

Utställningen ”Rösträtt för kvinnor” visas under sommaren och hösten på Arbetets museum i Norrköping. Foto: Arbetets museum

Hur gick det till för hundra år sedan när svenska kvinnor fick rösträtt, och vilka drev kampen? Beslutet om allmän och lika rösträtt för kvinnor fattades 1919. Förloppet har åskådliggjorts av Sara Teleman, som porträtterat olika framträdande personer som kämpade för kvinnors rösträtt i Sverige och världen. Porträtten beskrivs som jordnära och humoristiska, och besökaren […]

Hur gick det till för hundra år sedan när svenska kvinnor fick rösträtt, och vilka drev kampen? Beslutet om allmän och lika rösträtt för kvinnor fattades 1919. Förloppet har åskådliggjorts av Sara Teleman, som porträtterat olika framträdande personer som kämpade för kvinnors rösträtt i Sverige och världen.

Porträtten beskrivs som jordnära och humoristiska, och besökaren får möta talaren Kata Dahlström och andra kända namn, men också några av de män som deltog.

Utställningen ”Rösträtt för kvinnor” visas under sommaren och hösten på Arbetets museum i Norrköping. ”Rösträtt för kvinnor” baseras på Telemans bok med samma namn som är utgiven på LL förlag. Boken, som är skriven på lättläst svenska, tillgängliggör denna episod ur den svenska demokratins historia.

Utställningen pågår 15 juni-3 november.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984