Utställning #30/2019

Konstnärer om löneslaveriet

Bärhink från bärplockarstrejk, Umeå 2013. Foto: Johannes Samuelsson

Under den årliga konstrundan under påskhelgen på skånska Österlen, visar Gylleboverket grupputställningen Senaste nytt om löneslaveriet. [UTSTÄLLNING] Senaste nytt om löneslaveriet Gyllenboverket, Östra Vemmerlöv 19 i Gärsnäs Datum: 19–21 april Öppettider: klockan 12–17 Det är konstnärliga kommentarer och undersökningar kring hur bland annat arbetsliv, arbetslöshet, arbetslinjen, och exploatering av gästarbetare och papperslösa förändrats de senaste […]

Under den årliga konstrundan under påskhelgen på skånska Österlen, visar Gylleboverket grupputställningen Senaste nytt om löneslaveriet.

[UTSTÄLLNING] Senaste nytt om löneslaveriet
Gyllenboverket, Östra Vemmerlöv 19 i Gärsnäs
Datum: 19–21 april
Öppettider: klockan 12–17

Det är konstnärliga kommentarer och undersökningar kring hur bland annat arbetsliv, arbetslöshet, arbetslinjen, och exploatering av gästarbetare och papperslösa förändrats de senaste 25 åren. Konstnären Sonia Hedstrand har kurerat och medverkar även i utställningen.

Konstnärer tillhör en grupp som ifrågasatts under perioden och uppmanats att hitta alternativa försörjningsformer som sponsring. ”Vi jobbar alla gratis genom att framställa oss som anställningsbara på sociala medier”, som Sonia Hedstrand skriver, men ändå är det inte så vanligt att ämnet behandlas i samtidskonsten.

Medverkande konstnärer är bland andra Magdalena Nordin med sin ”Ett verk om A-kassan”, serietecknaren Daria Bogdanska, aktivistgruppen Kanslibyrån och Frihetsförmedlingen.

Gylleboverket består av ett nätverk av samtidskonstnärer  som har sin bas på ett före detta sågverk och byggåtervinning. Det kallar sig för ”en plats där det kompromisslösa konstnärliga uttrycket ligger i fokus”.

Foto: Magdalena Nordin
Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp