Litteratur #93/2018

Bakom fasaden

Sten har ärvt morfars fjärilssamling och ägnar stora delar av dygnet åt att jaga, avliva, nåla upp och kategorisera nya exemplar. [BOK] Under tiden Pelle Forshed Kartago förlag, 2018 Pappa börjar bli orolig, inte minst över sonens status som udda bland grannbarnen, och stillar sin ångest med cykling medan mamma ”kämpar” med sin avhandling under […]

Sten har ärvt morfars fjärilssamling och ägnar stora delar av dygnet åt att jaga, avliva, nåla upp och kategorisera nya exemplar.

[BOK] Under tiden
Pelle Forshed
Kartago förlag, 2018

Pappa börjar bli orolig, inte minst över sonens status som udda bland grannbarnen, och stillar sin ångest med cykling medan mamma ”kämpar” med sin avhandling under en filt i sängen.

I huset bredvid har maken i den nyinflyttade familjen försvunnit, han förberedde sig för katastrofen men hamnade i den enda han inte tänkt ut. Hela kvarteret engagerar sig och rykten sprids, man vill hitta en förövare att straffa.

Pelle Forsheds serieroman Under tiden utspelar sig i ett medelklassområde där sprickor finns i varje hem. Känslan av förlorad kontroll är gastkramande. Nya otäckheter dyker upp medan livet pågår och frustrationen över mysteriet med den försvunna grannen jäser.

Forshed skildrar inte minst barnens uppgivenhet inför föräldrarnas icke-engagemang på ett subtilt sätt.

De vuxna bryr sig men deras energi räcker inte till mycket mer än att själva hålla sig på benen. Ändå är det en humanistisk och till och med varm historia genom de olika personligheterna, skarpögt tecknade, och deras sociala relationer. Och genom bilderna, liknande Tintins skapare Hergés, lättläst stiliserade men poetiskt och med en realism som kryper under huden.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga