Inrikes #74/2018

Fem döda på jobbet förra veckan

En ung lastbilschaufför klämdes till döds sedan han kört av vägen vid Sandnäset i Krokoms kommun. Bilden är från ett annat olyckstillfälle. Foto: Pontus Lundahl/TT

Fem döda på jobbet under veckan som gick. Det är statistiken från svenska arbetsplatser.

Den gångna veckan omkom fem personer i arbetsplatsolyckor runt om i Sverige. Ytterligare en person skadades svårt och vårdas just nu på sjukhus för livshotande skador, rapporterar tidningen Arbetet.

Två av dödsolyckorna inträffade i trafiken. En fibermontör avled sedan han krockat med en tung lastbil i utkanten av Vetlanda i tisdags och en ung lastbilschaufför klämdes till döds sedan han kört av vägen vid Sandnäset i Krokoms kommun.

En annan man omkom i Funäsdalen sedan han fått en vägg över sig vid en byggarbetsplats och i söndags avled en man sedan han fastnat i en silo på en bondgård i Vara. Arbetaren kunde i fredags även rapportera om en man i 50-årsåldern som omkom sedan han klämts fast under en åkgräsklippare i Tenhult strax söder om Jönköping.

I samband med den omfattande stormen Knud skadades också en elektriker som arbetade med att åtgärda ett strömavbrott söder om Kungsbacka då han fick ett fallande träd i huvudet. Mannen vårdas fortfarande på sjukhus för sina livshotande skador.

Hittills i år har 24 personer omkommit i arbetsplatsolyckor runt om i Sverige enligt Arbetsmiljöverkets statistik. Förra året omkom sammanlagt 44 personer i arbetsplatsolyckor.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga