Litteratur #6/2017

Fantasifullt om festdjur

Kanin bestämmer sig för att ordna ett stort kalas och bjuder in alla sina vänner ute på nätet att komma hem till honom med en gång. Bild ur boken

På dagarna sover husdjuren, men vad gör de på nätterna när månen syns som en självlysande ost över staden? I Party! Party! som är en bilderbok för de yngre barnen får vi veta det.   [BOK] Party! Party! Maria Poll Ellerhur Förlag Party! Party! handlar om Kanin som inte kan sova. Han känner sig ensam […]

På dagarna sover husdjuren, men vad gör de på nätterna när månen syns som en självlysande ost över staden? I Party! Party! som är en bilderbok för de yngre barnen får vi veta det.

 
[BOK] Party! Party!
Maria Poll
Ellerhur Förlag

Party! Party! handlar om Kanin som inte kan sova. Han känner sig ensam och är orolig att han ska bli bortglömd sedan familjen skaffat ett till husdjur, guldfisken Eugene. För hur ska det gå för en vanlig kanin när det finns en fisk av guld därhemma?

Kanin bestämmer sig därför för att ordna ett stort kalas och bjuder in alla sina vänner ute på nätet att komma hem till honom med en gång. Men sedan, mitt under Kanins mysiga fest kommer råttgänget Pälsänglarna, det värsta raggargänget i staden, och tränger sig på…

Det är en fin, rolig och samtidigt spännande berättelse om både ensamhet och gemenskap. Det är också en visuellt tilltalande bilderbok. Illustrationerna är sprudlande med många fantasifulla detaljer och färger som gör sig väl mot de mörka, oftast svarta bakgrunderna i djurens nattliga värld. Som de köttätande (?) växterna som slingrar sig från ett lägenhetsfönster eller Uffe Undulats vita pärlor mot den gröna fjäderdräkten.

Maria Poll är verksam som arkitekt och illustratör. I sitt skapande vill hon visa karaktärer och historier som kanske annars inte alltid syns i bilder vi har runtom kring oss. Främst arbetar hon med barnboksillustrationer, där hon får inspiration genom att återvända till barndomens fantasivärld och som ger möjlighet till större frihet i tecknandet.

Party! Party! är Polls första bok som där hon både står för text och illustrationer. Det är en bok att rekommendera och det finns detaljer i den som tilltalar även den vuxne högläsaren av boken.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984