Kultur

Fler låtar att (inte) jobba till

Foto: Joel Ryan/Invision/TT Foto: Joel Ryan/Invision/TT

Ingenting jag tidigare gjort på Arbetaren har blivit en så stor succé som tipsen på  låtar att jobba till som jag presenterade förra veckan. Jag har formligen dränkts av önskemål och nya tips. Vem är jag att förvägra er dessa?   Madonna – Holiday En av Madonnas första och bästa låtar. Allra bäst är den […]

Ingenting jag tidigare gjort på Arbetaren har blivit en så stor succé som tipsen på  låtar att jobba till som jag presenterade förra veckan. Jag har formligen dränkts av önskemål och nya tips. Vem är jag att förvägra er dessa?

 

Madonna – Holiday

En av Madonnas första och bästa låtar. Allra bäst är den dock inte när Madonna gör den själv, utan när Kelis kör en mash-up av ”Holiday” och sin egen ”Milkshake”

If we took a holiday/Took some time to celebrate/Just one day out of life/It would be, it would be so nice/Holiday, Celebration/Come together in every nation.

 

Johnny Paycheck – Take This Job and Shove It

Denna klassiska dänga av outlaw-country-sångaren David Allan Coe finns i massor av versioner. Johnny Paychecks är kanske den mest kända, tätt följd av Dead Kennedys version som återfinns på albumet Bedtime for Democracy. Även Canibus tillsammans med Biz Markie gör en fin cover (”Shove This Jay-Oh-Bee”) i soundtracket till fantastiska filmen Office Space.

You better not try to stand in my way/Cause I’m walkin’ out the door/Take this job and shove it/I ain’t workin’ here no more/Well that foreman, he’s a regular dog/The line boss, he’s a fool/Got a brand new flattop haircut/Lord, he thinks he’s cool

 

Dolly Parton – 9 to 5

Förstår inte hur jag kunde glömma ”9 to 5” i förra veckan. Lätt en av det bästa låtarna om att arbeta som någonsin gjorts.

It’s a rich man’s game/No matter what they call it/And you spend your life/utting money in his wallet/9 to 5/Oh, what a way to make a livin’/Barely gettin’by/It’s all takin’ and no givin’

 

The Clash – Career Opportunities

Även om originalet från The Clashs debutalbum är bra tycker jag nästan ännu bättre om versionen på Sandinista med barnkörerna.

They offered me the office, offered me the shop/They said I’d better take anything they’d got/Do you wanna make tea at the BBC?/Do you wanna be, do you really wanna be a cop?/Career opportunities the ones that never knocked/Every job they offer you is to keep you out the dock/Career opportunity, the one that never knocked

 

The Dust Brothers featuring Tyler Durden – This Is Your Life 

”This Is Your Life” finns med på soundtracket till filmen Fight Club. Dust Brothers har gjort mängder av magisk filmmusik och ska inte förväxlas med töntarna Chemical Brothers som hade fräckheten att kalla sig Dust Brothers i början av karriären. Hur som helst visar texten på en förståelse för strategi och relativa styrkeförhållanden som vida överglänser både Sun Tzus Krigskonsten och Mao Zedongs Militärpolitiska skrifter

Worker bees can leave/Even drones can fly away/The queen is their slave

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan