Inrikes

Syndikalist misshandlad och mordhotad

Den fackligt aktiva mannen misshandlades och mordhotades. Foto: SAC.

En medlem i Västerorts LS av SAC angreps förra måndagen i sitt hem av kriminella. Mannen misshandlades svårt, och tvingades med kniven mot strupen dra tillbaka alla krav på ett bemanningsföretag hans LS låg i förhandlingar med.

Västerorts LS hade kallat bemanningsföretaget, verksamt inom hotell- och restaurangbranschen, till förhandling angående uteblivna löner och ogiltiga uppsägningar. I stället för förhandling trängde sig en grupp torpeder in i medlemmens lägenhet i en Stockholmsförort. Enligt ett pressmeddelande från SAC har torpederna anknytning till det kriminella gänget Werewolf Legion.

Efter att ha stängt in mannens sambo och barn i ett annat rum, misshandlade torpederna fackrepresentanten och tvingade honom att på telefon meddela ägaren till bemanningsföretaget att alla fackliga krav dras tillbaka. Fackrepresentanten fick också veta att han har en månad på sig att betala närmare en halv miljon kronor som gänget anser att han är skyldig företaget. I annat fall hotade de att döda honom.

SAC reagerar mycket kraftigt på det inträffade, som man menar är följden av att bemanningsföretag med kopplingar till kriminella och bristande respekt för reglerna på arbetsmarknaden tillåtits breda ut sig. I tidigare nämnda pressmeddelande  kräver SAC att polisen och regeringen agerar mot bemanningsföretagen.

Jesper Rundeberg, utredare på polisen i Söderort i Stockholm vill i dagsläget inte kommentera den pågående utredningen.

– Jag kan bekräfta att det pågår en utredning om olaga tvång och att vi nu utreder vilket behov av skydd målsägaren har, säger han till Arbetaren.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp