Nya klädkravaller

Minst 25 personer, varav åtta poliser, skadades i söndags i sammanstötningar mellan protesterande klädarbetare och polis i Narayanganj, en fabrikstät stad utanför Dhaka i Bangladesh.

Enligt den engelskspråkiga nättidningen The Daily Star tog oroligheterna fart när polisen försökte bryta upp en cirka en och en halv timme lång motorvägsblockad som över 2000 arbetare tog del i. Polisen sköt tårgas och gummiklädda stålkulor mot demonstranterna och åtminstone fyra personer skadades av beskjutningen.

Arbetarna besvarade attackerna med stenkastning och ett tiotal fordon förstördes. Protesterna i Narayanganj började när missnöjda arbetare vid företaget Shikder Apparels Garments demonstrerade för att få ut innestående löner.

Efter att försökt få gehör för sina krav inne i själva fabriken flyttade protesterna efter någon timme ut på de intilliggande gatorna och på motorvägen mellan Dhaka och Sylhet.