Satir

Från partidagarna

Sverigedemokraternas partidagar i Höllebölle har just avslutats. ”Den som inte vill bli svensk ska skickas ut!”, bräkte partisekreterare Björn Bröder i ett av dagarnas mest uppskattade ögonblick. Men om alla som vill får bli svenskar kommer det inom kort att stå 6 miljarder människor i farstun som vill ta del av barnbidrag och Tomas Ledin. […]

Sverigedemokraternas partidagar i Höllebölle har just avslutats. ”Den som inte vill bli svensk ska skickas ut!”, bräkte partisekreterare Björn Bröder i ett av dagarnas mest uppskattade ögonblick. Men om alla som vill får bli svenskar kommer det inom kort att stå 6 miljarder människor i farstun som vill ta del av barnbidrag och Tomas Ledin. Hur sortera ut de riktiga svenskarna? En svensk känner i och för sig oftast igen en annan svensk instinktivt, men tyvärr kan vi än så länge inte grunda lagstiftningen på hur det känns i svenska hjärtans djup. En bra idé kan vara att helt enkelt definiera svenskar som de som röstar på SD.

– Det är ett bra sätt att ge en rättssäker definition på svenskhet, säger ordförande Jimmie Åkersork. I det korta perspektivet betyder definitionen att svenskarna till slut blivit minoritet i samtliga svenska städer och byar. Därför behövs SD. Dessutom innebär det nya svenskhetsbegreppet att vårt mål om ett etniskt homogent Sverige praktiskt nog kommer innebära att partiet garanteras 100 procent av rösterna.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan