Inrikes

Nytt hopp för Hassan Asad

Regeringen kan vara på väg att mjukna i sin inställning till den utvisningshotade palestiniern Hassan Asad i Göteborg. Migrationsminister Tobias Billström har beslutat att Asad inte längre behöver anmäla sig hos polisen varje dag.

Säpo har pekat ut den 39-årige trebarnspappan Hassan Asad som en säkerhetsrisk. Mer än så vet inte Hassan Asad – anklagelserna och eventuella bevis är hemliga.
Myndigheterna vill utvisa Asad till Jordanien där det enligt både FN och människorättsorganisationen Amnesty förekommer tortyr.
Röda Korset och Svenska Helsingforskommittén för mänsliga rättigheter har protesterat mot hanteringen av Hassan Asads fall, bland annat för att han inte fått veta vad han anklagas för.

Ärendet ligger nu hos regeringen som ska avgöra om Asad ska avvisas eller ej, men sedan några veckor behöver han alltså inte längre anmäla sig hos polisen varje dag.
– Jag har gjort bedömningen att det inte finns skäl för uppsikt i säkerhetsärendet. Därför har jag beslutat att upphäva uppsikten, säger migrationsminister Tobias Billström till Svenska Dagbladet.

Hassan Asad säger att han ser detta som ett positivt tecken och hoppas nu att få stanna i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga