Utrikes

Din dator är en klimatbov

It-industrin producerar lika mycket koldioxidutsläpp som flygindustrin, och står för 2 procent av de globala utsläppen av växthusgaser. I Storbritannien har regeringen därför tillsatt en arbetsgrupp som ska verka för att minska utsläppen som uppstår främst under tillverkningen av datorer och andra högteknologiska produkter, men även genom den energi som krävs för att driva dem. […]

It-industrin producerar lika mycket koldioxidutsläpp som flygindustrin, och står för 2 procent av de globala utsläppen av växthusgaser. I Storbritannien har regeringen därför tillsatt en arbetsgrupp som ska verka för att minska utsläppen som uppstår främst under tillverkningen av datorer och andra högteknologiska produkter, men även genom den energi som krävs för att driva dem. En av målsättningarna med projektet, som kallas det gröna skiftet, är att ersätta energikrävande datorer med mer energisnåla. Miljöminister Ian Pearson uttrycker även oro över den ökande försäljningen av energikrävande produkter som platt-tv, mp3-spelare och mobiltelefoner, skriver tidningen The Independent.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga