Inrikes

Aktivister blockerade Umeåväg

25 klimataktivister från den nystartade gruppen Klimax Umeå blockerade under 45 minuter i lördags den mest trafikerade vägen i Umeå genom att gå fram och tillbaka på övergångsstället så att inga bilar kunde passera.”Vi måste ha förutsättningar som möjliggör en övergång från bilismen till kollektivtrafiken. Därför anser vi att kommunens klimatmål är alldeles för klena. […]

25 klimataktivister från den nystartade gruppen Klimax Umeå blockerade under 45 minuter i lördags den mest trafikerade vägen i Umeå genom att gå fram och tillbaka på övergångsstället så att inga bilar kunde passera.
”Vi måste ha förutsättningar som möjliggör en övergång från bilismen till kollektivtrafiken. Därför anser vi att kommunens klimatmål är alldeles för klena. Vi måste bryta den negativa trenden. För att få renare luft och förhindra klimathotet måste vi agera nu!”, skriver Klimax Umeå i ett pressmeddelande.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga