Inrikes

Aktivister blockerade Umeåväg

25 klimataktivister från den nystartade gruppen Klimax Umeå blockerade under 45 minuter i lördags den mest trafikerade vägen i Umeå genom att gå fram och tillbaka på övergångsstället så att inga bilar kunde passera.”Vi måste ha förutsättningar som möjliggör en övergång från bilismen till kollektivtrafiken. Därför anser vi att kommunens klimatmål är alldeles för klena. […]

25 klimataktivister från den nystartade gruppen Klimax Umeå blockerade under 45 minuter i lördags den mest trafikerade vägen i Umeå genom att gå fram och tillbaka på övergångsstället så att inga bilar kunde passera.
”Vi måste ha förutsättningar som möjliggör en övergång från bilismen till kollektivtrafiken. Därför anser vi att kommunens klimatmål är alldeles för klena. Vi måste bryta den negativa trenden. För att få renare luft och förhindra klimathotet måste vi agera nu!”, skriver Klimax Umeå i ett pressmeddelande.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga