Inrikes

LO utreder superkassa

En enda stor super-a-kassa för alla LO-förbund kan bli svaret på regeringens a-kassepolitik. LO ska utreda möjligheterna att slå ihop alla a-kassor till en som ett motdrag till regeringens planer att låta avgiften till a-kassan variera beroende på arbetslösheten i respektive bransch.Centralorganisationen Saco ligger steget före. 14 av 24 förbund har överlåtit all administration till […]

En enda stor super-a-kassa för alla LO-förbund kan bli svaret på regeringens a-kassepolitik. LO ska utreda möjligheterna att slå ihop alla a-kassor till en som ett motdrag till regeringens planer att låta avgiften till a-kassan variera beroende på arbetslösheten i respektive bransch.
Centralorganisationen Saco ligger steget före. 14 av 24 förbund har överlåtit all administration till Akademikernas a-kassa, AEA, skriver LO-tidning. Därmed hoppas Saco-förbunden skilja ut sig från a-kassan och också slippa driva in obetalda a-kasseavgifter. Dessutom jämnas avgifterna ut i en stor a-kassa. I dag är avgiften högre i a-kassor med många arbetslösa medlemmar.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga