Satir

Mot global rättvisa

Nya utrikesministern kavlar upp ärmarna. Upprördheten ute i stugorna över de globala orättvisorna ökar.Enligt en ny rapport läggs det ner enorma mängder pengar på den svartmuskiga befolkningen i u-länder, jämfört med våra lintottar här hemma. En helt vanlig familj i säg Irak kan få en tiomiljonerdollarsmissil in i vardagsrummet utan att det ställs några som […]

Nya utrikesministern kavlar upp ärmarna. Upprördheten ute i stugorna över de globala orättvisorna ökar.
Enligt en ny rapport läggs det ner enorma mängder pengar på den svartmuskiga befolkningen i u-länder, jämfört med våra lintottar här hemma.
En helt vanlig familj i säg Irak kan få en tiomiljonerdollarsmissil in i vardagsrummet utan att det ställs några som helst krav på återbetalning. Soldater som blivit sjuka av att avfyra ammunition med utarmat uran på civilbefolkningen har fortfarande mycket svårt att stämma eventuella efterlevande.
– Daltandet med krigets offer har varit dominerande i utrikespolitiken. Men det finns inga skäl att inte även de ska göra rätt för sig.Vi vill ha ett samhälle där någon alltid ska kunna ställas till svars, oavsett om Greenpeace blir skadeståndskyldiga för isländska valfångare som fått förslitningsskador av att klubba sälungar eller om det handlar om att Estonia-offren ska börja betala av bogvisiret, medger utrikesminister Carl ”Kung Leopold” Bildt.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga