Inrikes

Hemtjänstanställda vägrar att privatiseras

Privatiseringen har stöd både av den nuvarande rödgröna majoriteten i kommunen och av den borgerliga oppositionen, men 40 av de 60 anställda vägrar att flytta med till de privata vårdföretagen. – Villkoren var för osäkra. Vi är bra garanterade den tjänstgöringsgrad vi har nu i ett år framåt. Dessutom mister vi rätten till viss försäkring, […]

Privatiseringen har stöd både av den nuvarande rödgröna majoriteten i kommunen och av den borgerliga oppositionen, men 40 av de 60 anställda vägrar att flytta med till de privata vårdföretagen.

– Villkoren var för osäkra. Vi är bra garanterade den tjänstgöringsgrad vi har nu i ett år framåt. Dessutom mister vi rätten till viss försäkring, och möjligheten att omplaceras efter sjukdom eller arbetsskada blir sämre, sade vårdbiträdet Mon Salomonsson till Värmlands Folkblad. Nu kan det bli “kaos” skriver tidningen, och många av de äldre är oroliga inför framtiden.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga