Utrikes

Ny grundlag förnyar Bolivia

I söndags inleddes församlingens arbete som ska pågå i ett år och som ska stärka och skydda ursprungsbefolkningens, som utgör 60 procent av landets befolkning, rättigheter. Morales, landets första president från ursprungsbefolkningen, har uppmanat församlingens representanter att göra djupgående förändringar och att undvika ytliga reformer. Morales visioner om församlingens uppgifter inbegriper att återfå kontrollen av […]

I söndags inleddes församlingens arbete som ska pågå i ett år och som ska stärka och skydda ursprungsbefolkningens, som utgör 60 procent av landets befolkning, rättigheter.

Morales, landets första president från ursprungsbefolkningen, har uppmanat församlingens representanter att göra djupgående förändringar och att undvika ytliga reformer.

Morales visioner om församlingens uppgifter inbegriper att återfå kontrollen av landets naturresurser, värdighet för ursprungsbefolkningen och ett slut på diskriminering. Morales vill också att församlingen ska avkolonisera landet och göra upp med den fria marknadsmodellen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga