Inrikes

Högerextrema hot efter knivöverfall

”En vanlig morakniv är både billig, effektiv och lättillgänglig”, skriver Svenska motståndsrörelsens Magnus Söderman på organisationens hemsida, där han uppmanar medlemmarna att beväpna sig. ”Förr eller senare kommer någon att mista livet, men det spelar ingen roll. Kampen handlar om liv eller död”, står det också i artikeln. Den nazistiska hemsidan Info 14 skriver att […]

”En vanlig morakniv är både billig, effektiv och lättillgänglig”, skriver Svenska motståndsrörelsens Magnus Söderman på organisationens hemsida, där han uppmanar medlemmarna att beväpna sig. ”Förr eller senare kommer någon att mista livet, men det spelar ingen roll. Kampen handlar om liv eller död”, står det också i artikeln.
Den nazistiska hemsidan Info 14 skriver att efter knivskärningen i förra veckan ”finns inga oskyldiga längre”.
Enligt polisen har den knivskurna 21-åringen pekat ut en större grupp svartklädda vänsteraktivister som gärningsmän, skriver tidningen Expo.

Dagen efter knivöverfallet drog ett fyrtiotal högerextremister beväpnade med tillhyggen runt på gatorna för att utkräva hämnd på vänsteraktivister. När högerextremisterna försökte ta sig till vänsterkaféet Kafé 44 greps de av en stor polisstyrka som bussade dem från platsen.
På nationaldagen på tisdag pla-nerar högerextrema grupper att genomföra en ”Folkets marsch” genom Stockholm. Antifascistisk aktion, Afa, har förklarat att
man tänker försöka stoppa marschen som förra året samlade 650 nazister.
Samma dag arrangerar Nätverket mot rasism en manifestation mot nazismen i form av en promenad genom Stockholm. ”Det är på tiden att att fler, än de i huvudsak yngre antifascister som brukar demonstrera, nu tar sitt ansvar”, skriver organisationen sitt flygblad.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga