Inrikes #17/2023

Kommun­styret kritisk till rapporten – trots det fortsätter rådet

Socialdemokraterna och Moderaterna i Lunds kommunstyrelse tillbakavisar effektiviseringspolitiska rådets förslag om att avveckla det kommunala bostadsbolaget. Foto: Sebastian Jaktling, Wikimedia Commons, omas Oneborg/TT, Janerik Henriksson /TT, Timbro,Emmalisa Pauly, Lunds Universitet.

Både Socialdemokraterna och Moderaterna tillbakavisar det effektiviseringspolitiska rådets förslag om att avveckla det kommunala bostadsbolaget. Kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S): "Jag är av den åsikten att en kommun ska tåla kritik, men vi ser inte att det finns någon nytta med rapporten."

Arbetaren har i tidigare artiklar uppmärksammat Lund kommuns effektiviseringspolitiska råd. En, enligt kommunen, grupp oberoende experter med uppdrag att spara kommunens pengar. Ett av förslagen är att avveckla det kommunala fastighetsbolaget Lunds kommunfastigheter. 

Detta är ett förslag som kommunens blocköverskridande styre tillbakavisar.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga