Debatt #8/2023

Gudrun Schyman: “Martin Hansson uttrycker exempellös närsynthet”

Gudrun Schyman är tidigare partiledare för Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ. Foto: Johan Nilsson / TT, Javad Parsa/ NTB/ TT

"Jag upphör inte att förvånas över den närsynthet som så många tydligen drabbats av när det gäller konsekvenserna av Rysslands invasion av Ukraina", skriver Gudrun Schyman i ett debattsvar till Martin Hanssons kommentar om P1-debatten som hölls mellan henne och Gunnar Hökmark den 12 januari.

Martin Hansson kritiserar min insats i en P1-debatt om kriget i Ukraina. Jag debatterade med Gunnar Hökmark. Vi hade helt olika syn på vad som behöver göras. Enligt Martin Hansson var ingen av oss förankrade i krigets verklighet. Han menar att jag, som vill se internationella förhandlingsinitiativ, och Hökmark, som vill se mer vapen, inte diskuterade krigets realitet.

Det gör däremot Hansson, förmodar jag att han själv tycker i alla fall, när han skriver: "Kriget befinner sig dock överhuvudtaget inte i ett läge där fredssamtal är möjliga. Det hela är mycket enkelt: Det är krigets förlorare som väljer när kriget tar slut. Freden är inte möjlig eftersom kriget inte är avgjort. Ett eskalerat våld väntar eftersom en av parterna måste ge vika."

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga