Utrikes #3/2023

Israelisk polis beordras beslagta palestinska flaggor

Den ultranationalistiska ministern för inrikes säkerhet Itamar Ben-Gvir menar att palestinska flaggor är en symbol för terrorism. Foto: Atef Safadi/AP/TT

Den israeliska polisen har fått en order att plocka ned och beslagta palestinska flaggor på allmän plats. Det här efter ett beslut från den ultranationalistiska säkerhetsministern Itamar Ben-Gvir. 

Israels nytillträdde regering beskrivs som den mest högerradikala någonsin. Med premiärminister Benjamin Netanyahu tillbaka vid makten har han format ett lag med representanter från bland annat det ultranationalistiska partiet Otzma Yehudit, Judisk makt, där ledaren Itamar Ben-Gvir fått plats som minister för inrikes säkerhet.

Så sent som förra veckan tog Ben-Gvir det hårt kritiserade beslutet att besöka Tempelberget i Jerusalem där den för muslimer så viktiga al-Aqsamoskén ligger. Besöket ledde till protester i både Israel och i stora delar av omvärlden och ses av många som en stark provokation.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga