Inrikes #93/2022

Solidariska byggare tilldelas pris

Solidariska byggare har det senaste året vunnit över flera oseriösa arbetsköpare inom byggbranschen. Foto: Julia Lindblom

Solidariska byggare tilldelas 10 000 kronor för sin organisering av migrantarbetare i Stockholm. Priset, som delas ut av Förbundet Arbetarsolidaritet, betyder mycket, förklarar Pelle Sunvisson från det stridbara byggfacket för Arbetaren.

– För oss som hela tiden jobbar med knappa resurser innebär det väldigt mycket. 10 000 kronor kan exempelvis täcka kostnaderna för omkring 20 blockader, säger Pelle Sunvisson som är en av grundarna till Solidariska byggare av SAC Syndikalisterna.

Fackklubben som organiserar migrantarbetare på byggarbetsplatser runt om i Stockholm har sedan starten för ett drygt år sedan växt kontinuerligt. Nya medlemmar ansluter sig hela tiden och tillsammans har de både drivit in stora summor pengar från oseriösa arbetsköpare men också riktat strålkastarljuset mot en del av den svenska arbetsmarknaden som många tidigare inte känt till.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga