Utrikes #82/2022

COP27: “Förväntar oss att mötet leder till åtgärder”

Cop27, FN:s stora klimatmöte, hålls i år i egyptiska Sharm el-Sheikh. Foto: IPS

I en värld där hungern fortsätter att förvärras i klimatförändringarnas spår förbereder sig nu politiska ledare, experter och aktivister inför det stora klimatmötet, COP27. En av de stora frågorna gäller finansieringen till de fattiga länder som drabbas hårdast av klimatförändringarnas effekter.

Mellan den 6 och 18 november är det dags för FN:s årliga klimatmöte, som denna gång hålls i Sharm el-Sheikh i Egypten. Mängder av politiska ledare, experter, FN-företrädare och tusentals miljöaktivister förväntas delta vid det årliga mötet, där världens länder möts för att diskutera vad som krävs för att minska utsläppen av växthusgaser. Enligt de egyptiska arrangörerna har närmare 90 regeringschefer meddelat att de kommer att delta.

Amr Abdel-Aziz, chef för avdelningen för utsläppsminskningar vid Egyptens miljödepartement, betonar att ett bärande tema blir genomförandet av de målsättningar världens länder kommit överens om genom Parisavtalet. En annan viktig fråga gäller finansieringen till de länder som drabbas värst av klimatrelaterade förluster och skador.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga