Signerat #78/2022

Vi har gemensamma intressen

"Ytterst få skulle tjäna på eller ens klara av att på helt privat väg skaffa sig grundläggande saker som vård, skola och omsorg. Ändå lever uppfattningen om att folk i allmänhet – medelklassen, lever gott och kommer att fortsätta göra det i det nya Sverige." Arbetarens Lotta Lindqvist om relationen mellan arbete och kapital och vänsterns gemensamma intressen.

Så sitter vi här några veckor efter att valresultatet slog ner som en ovanligt väl förutsedd bomb. De allra flesta människors liv och vardag beror fortfarande på om det finns jobb och bostäder. För de allra flesta spelar det enorm roll om det finns arbetsrättslig lagstiftning som upprätthålls och fackföreningar som tillåts verka.

Ytterst få skulle tjäna på eller ens klara av att på helt privat väg skaffa sig grundläggande saker som vård, skola och omsorg. Ändå lever uppfattningen om att folk i allmänhet – medelklassen, lever gott och kommer att fortsätta göra det i det nya Sverige. 

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga