Joel Alme

Intervjun #76/2022

“För mig har musiken alltid varit solitär”

Den 30 september släpper Joel Alme ett nytt album och drar därefter ut på en Sverigeturné. Foto: Johan Apel Röstlund

I den avslutande delen av albumtriologin som Joel Alme spelat in porträtteras en människa i obalans under ett och samma dygn. Albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt” är en vandring i både tid och tillstånd. Arbetaren mötte upp Joel Alme innan han drar ut på en Sverigeturné.

– Tanken var ju att hela skivan skulle utspela sig under ett dygn från första till sista låt och innan jag började åkte jag runt mycket i Göteborg. Jag lånade en cykel eller satte mig på spårvagnen. Fotade varenda port där jag bott och försökte minnas. Jag var väl lite i obalans så att säga, men hittade små glädjeämnen i det där. Saker som varit fina, förklarar Joel Alme.

Vi sitter på en pizzeria ett stenkast från där han bor, strax söder om söder i den sömniga Stockholmsförorten Björkhagen. Vid ett bord längst in och närmast fönstret. Surt kaffe, men serverat med ett leende. 25 kronor med påtår. Ett fåtal lunchgäster har redan ramlat in. Utanför: 12 grader och ostadigt väder. Regnskyar på avstånd och ett tunnelbanetåg som gnisslar. Joel är glad.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga