Utrikes #76/2022

Färre inskrivna i Perus skolor efter pandemin

Universitetsprofessor Rossana Mendoza arbetar inom ett program för tvåspråkig och interkulturell utbildning. Hon säger att marginaliserade elever som hoppat av skolan behöver extra stöd från utbildningssystemet för att kunna återvända. Foto: Mariela Jara/IPS

Antalet elever som är inskrivna i Perus skolor har sjunkit drastiskt efter coronapandemin – trots myndigheternas insatser för att få avhoppade elever att återvända.

Siffror visar att antalet elever som i maj i år var inskrivna i Perus skolor var betydligt färre än innan pandemin. Landets skolmyndigheter uppgav i våras att de förväntade sig att siffrorna skulle förbättras under de kommande månaderna – men har ännu inte kommit med några nya uppgifter som visar en sådan utveckling.

I mars 2020 stängdes Perus skolor för att förhindra spridningen av covid-19 och i stället infördes en distansundervisning som kom att pågå ända fram till i år. Det ledde till att många elever som inte hade tillgång till datorer och internet i sina hem tvingades sluta skolan. Den ekonomiska kris som följde i pandemins spår ledde dessutom till att många barn och ungdomar tvingades börja arbeta för att bidra till sina familjers försörjning.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan