Kultur #74/2022

Radikal bokmässa fyller tio år

Mellan torsdag och söndag arrangeras den radikala bokmässan i Göteborg. Foto: Syndikalistiskt forum

I dag inleds Bokmässan i Göteborg, vilket är Nordens största kulturevenemang. Samtidigt arrangerar Syndikalistiskt forum, i samarbete med Kvinnofolkhögskolan Göteborg, den Radikala Bokmässan. Arbetaren ställde tre frågor till Syndikalistiskt forum.

1. Mellan torsdag och söndag arrangeras radikal bokmässa i Göteborg. Vad är en radikal bokmässa? 

– Radikal Bokmässa är ett koncept som föddes ur vår reaktion mot den stora borgerliga bokmässan som äger rum i Göteborg varje år. Många av oss hade varit intresserade av att besöka den stora bokmässan - vi älskar böcker och litteratur - men både det höga inträdespriset och deras samarbeten med extremhögern tvingar oss att säga emot. Vi gör hellre eget - en mässa av och för aktivister, antikapitalister, syndikalister. Där ingår också vår syn på folkbildning, som är en viktig del av vår verksamhet. Radikala Bokmässan blir ett utrymme där vi kan lära oss av varandra och tillsammans, skriver Syndikalistiskt Forum i ett gemensamt mejlsvar.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga