Debatt #68/2022

“Våga bortse från kortsiktiga lösningar”

"Sju av tio väljare oroar sig för förlusten av biologisk mångfald, visar en ny Sifo-undersökning." Det skriver representanter för Naturskyddsföreningen, Håll Sverige Rent, Svenska Turistföreningen och Friluftsfrämjandet. Foto: Jörg Hempel/ Wikimedia Commons

“Nio av tio väljare anser att det är viktigt att regeringen för en politik som bevarar naturen och den biologiska mångfalden. Men i årets valrörelse är det skralt med löften om att lösa naturkrisen. Nu måste fler politiker visa ledarskap om vi och kommande generationer ska kunna njuta av naturen.” Det skriver representanter för Naturskyddsföreningen, Håll Sverige Rent, Svenska Turistföreningen och Friluftsfrämjandet.

”Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill, jorden vi ärvde och lunden den gröna”. Så inleds Evert Taubes välkända visa, som så väl fångar vår kärlek till naturen och samtidigt beskriver ilskan och oron över hoten mot djur och natur. Texten skrevs i slutet av 60-talet, men är lika aktuell i dag.

Sju av tio väljare oroar sig för förlusten av biologisk mångfald, visar en ny Sifo-undersökning. En ännu större majoritet, nio av tio väljare, anser att det är viktigt att regeringen för en politik som bevarar naturen och den biologiska mångfalden.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga