Utrikes #63/2022

Afghanska flyktingar i Pakistan möter diskriminering

Myndighetsföreträdare agerar mot försäljare på en marknad som främst drivs av flyktingar i Peshawar. Många av flyktingarna känner sig orättvist behandlade av pakistanska myndigheter. Foto: Ashfaq Ysufzai/IPS

Många av de över tre miljoner afghanska flyktingarna i Pakistan ställs inför en rad problem – och menar att de blir orättvist behandlade av de lokala myndigheterna. Vissa av flyktingarna har bott i grannlandet i flera decennier. 

Flyktingar uppger att de bland annat har svårt att få tillgång till vård, men hävdar också att de utsätts för trakasserier av polisen och blir orättvist behandlade när de försöker driva affärsverksamhet.

– Vi erbjuds inte någon behandling när vi uppsöker vården. Det gör att vi tvingas uppsöka mindre kvalificerade personer som tar mindre betalt, men inte erbjuder lika god vård, säger flyktingen Jamila Bibi, 48.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga