Utrikes #52/2022

Över­svämn­ing­ar slår hårt mot Bangladesh

En båt med förnödenheter anländer till en av de många byar i nordöstra Bangladesh som på senare tid har drabbats av förödande översvämningar. Kritiker menar dock att myndigheternas hjälpinsatser är långt ifrån tillräckliga. Foto: Rafiqul Islam/IPS

Miljontals människor i nordöstra Bangladesh har på senare tid drabbats hårt av översvämningar. Mängder av familjer har förlorat allt de äger och tvingas nu bo på uppsamlingsplatser, samtidigt som vattenburna sjukdomar har börjat spridas.

En av de drabbade är Joynaba Akter, som tillsammans med sin man och deras tre barn tvingades ta sig till ett kriscenter i en skola provinsen Sylhet. Hon var höggravid när familjen förlorade alla sina egendomar på grund av vattenmassorna.

– Jag var precis i slutet av min graviditet och var tvungen att ta mig till centret mitt under den pågående katastrofen. Vi tog oss dit med hjälp av en båt, berättar hon.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga