Inrikes #46/2022

Restaurangassistans lovar nu att följa avtal

En brun sås hälls ur en gryta i bakgrunden. I förgrunden Restaurangassistans hemsida
Förra torsdagen pryddes Restaurangassistans hemsida fortfarande av auktoriseringsloggan, trots att deras auktorisering löpt ut. Efter att Arbetaren ställt frågor om det togs märkningen bort dagen efter. Foto: Janerik Henriksson/TT, Skärmavbild

Efter att ha förlorat sin kvalitetsstämpel lovar nu företaget att börja ge personalen den garantilön de har rätt till enligt avtal. Samtidigt medger Hotell- och restaurangfacket att de känt till problemen i tio år, men agerat först nu.

I över tio år ignorerade bemanningsföretaget Restaurangassistans helt det avtal de tecknat med Hotell- och restaurangfacket, HRF, som skulle ge garantilön även när de anställda inte var uthyrda. Som Arbetaren rapporterat drog företaget tillbaka sin förnyelseansökan om auktorisering, hellre än att få den indragen av den nämnd där även LO är representerade.

Nu byter företaget taktik och lovar börja följa det bemanningsavtal de skulle gjort sedan länge. Enligt uppgifter i tidningen Hotellrevyn kom beslutet efter påtryckningar från företagets arbetsköparorganisation Visita, något som Restaurangassistans vd bekräftar i ett mejl till Arbetaren.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga