Inrikes #41/2022

Stängdes in i frysrum ­– butik riskerar böter

Arbetsmiljöverkets skylt och kylcontainrar
Arbetsmiljöverket hotar företaget med vite om bristerna inte åtgärdas. Foto: Naina Helén Jåma och Johan Nilsson/TT

En anställd blev fast i fryscontainern när dörren gick i baklås och nödöppnaren inte fungerade. Trots att problemet var känt sedan länge hade inte felet åtgärdats. Nu hittar Arbetsmiljöverket ännu fler brister och ger företaget till augusti att rätta till.

Efter att en kvinna stängts in i en fryscontainers 20-gradiga kyla i matbutiken Maximat i Svinesund, tillkallades Arbetsmiljöverket. Vid myndighetens inspektion upptäcktes inte bara problem med nödöppnare och larm utan en rad ytterligare brister, rapporterar Handelsnytt.

Det var i början av april som den kvinnliga anställda skulle hämta bröd i en fryscontainer som var placerad på matbutikens baksida. Väl inne i containern hör hon den tunga dörren slå igen bakom sig. Hon rusar mot dörren, men nödöppnaren fungerar inte. Hon är instängd i containern i 20 minusgrader.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984