Kommentar #95/2021

Pandemi i en delad värld

Två kvinnor köper mobilkontantkort intill rinnande avloppsvatten i Abuja i Nigeria, september 2021. Mitt i covidpandemin går landet igenom det värsta kolerautbrottet på åratal. Dödligheten är högre än före covid. Foto: Gbemiga Olamikan/TT

Pandemin sprider sig över alla nationsgränser, men konsekvenserna visar hur tvådelad världen är. I det globala syd har restriktioner och vårdens sårbarhet varit mer förödande än själva coronaviruset. Arbetarens Christin Sandberg läser en essä av filosofen Kwame Anthony Appiah.

Under rubriken ”En berättelse om två pandemier: den verkliga kostnaden för covid i det globala syd” ("A tale of two pandemics: the true cost of Covid in the global south") skriver författaren och filosofen Kwame Anthony Appiah i The Guardian om hur människor världen över befunnit sig i klorna på en pandemi. Men pandemin har inte nödvändigtvis varit densamma för alla, menar han.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hej där 👋

Läs Arbetarens senaste Månadsmagasin gratis på webben! Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet kommer tre gånger i veckan: onsdag, fredag med veckans rubriker och långläsning på söndagar.