Film #71/2021

Hyllning till livet och vänskapen

Julia Werup i Julia&Jag. Foto: Nina Hobert

Nina Hobert följer sin vän Julia Werup under fyra stormiga år, med filmkameran. De är båda i trettioårsåldern och för Julia börjar livet gå väldigt fort nedåt, som det ser ut. Medan Julia ständigt befinner sig i strålkastarljuset vill Nina stå bakom kameran – men de har båda en problematik som uttrycker sig i sorg, ångest och självdestruktivitet.

Nina Hobert ständigt bakom filmkameran, filmar medan de två väninnorna reser, festar och arbetar kreativt i sina kända fäders fotspår, den ena bakom filmkameran och genom skapande musik (bland annat till denna film) och den andra med att skriva poesi och framträda på scen. Men vad är det som morrar bakom festen och framgången, och som leder iväg i oöverblickbara spiraler? Är det något mer än osäkerheten och rastlösheten som de flesta unga känner stressa i kroppen?

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984