Kultur #68/2021

Kappsäck full med pengar…

Ny dramaserie i SVT. I Deg hittar Malou (till höger) en väska full med pengar, Ilana är också på jakt efter dem. Foto Joe Maples

Vad skulle du göra om du hittade en väska full med pengar – så mycket pengar att de verkligen skulle räcka hela livet? Malou hittar just den väskan som lIanas pojkvän Steffe grävt ned efter ett rån. Båda kvinnorna är i förtvivlat läge men de är också handlingskraftiga och påhittiga. 

Dramaserien Deg, med ett känt namn som Levan Akim bakom manus och regi dukar upp ett fartfyllt, men också mänskligt och ganska realistiskt drama kring det orealistiska scenariot som många nog fantiserat kring. När Malou (Helena av Sandeberg), konkursdrabbad butiksägare, testat att pengarna faktiskt är äkta är det dags att försöka realisera drömmarna. Men även den ensamstående mamman Ilana (Bianca Kronlöf) är på jakt efter dem – hon behöver fly landet från pojkvännens kumpaner.

Det är svårt att inte ryckas med, scenariot är bra, och historien bra berättad. Och så finns det där lite extra oförutsägbara som utmanar tryggheten i tv-soffan.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga