Inrikes #65/2021

Coronaanpassad pridefestival i Malmö: ”Vi är mer tillgängliga i år”

Maria Rooth står på scen och föreläser om vad som krävs för att lyckas inom idrotten, som kvinna, och gay. Foto: Ricardo Esteban Torres

Malmö är medarrangör till av World Pride 2021, tillsammans med Köpenhamn. Programmet har fått coronanpassas, och blivit mer digitaliserat. Vilket både är till fördel och nackdel, enligt arrangörer. Arbetaren besöker ett stillsamt Pride.

En promenad under torsdagen genom centrala Malmö, leder tankarna till en bakfull dag efter en explosionsartad avslutningsfest för årets pridefestial. Fallet är dock annorlunda, festivalen är i full gång. Bara inte i stan. Sittbänkarna är målade i pridefärgerna, utsmyckade träd, och temopärara skyltar på gågatorna leverar motståndskraftiga citat. Det som saknas är folk. Med anledning av covid-19, var det länge osäkert huruvida World Pride i Malmö skulle arrangeras eller inte. Men med tiden krypandes allt närmre den 12 augusti fick projektledare Anna Tenfält och Malmöpride grönt ljus, dock fick man planera utifrån olika scenarion.

⨪ När vi insåg att restriktionerna skulle bli utdragna så fick vi börja planera för tre olika utfall. I höstas valde vi då att arrangera festivalen med både digital och fysisk närvaro. Så, det blev ett hybridevenemang där vi brett ut oss på olika platser i stan. Programmet är brett, och byggt för att inte dra mycket folk till en och samma plats. Något som vi inte planerat tidigare är att ha en digital närvaro, där vi sänder bland annat föreläsningar, säger Anna Tenfält.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga