Tidskrift #58/2021

Faktum ger utrymme åt de komplicerade frågorna

En grupp från Amnesty i Lidingö centrum i september 2019, dagen innan kommunfullmäktige röstade om ett lokalt tiggeriförbud. Tiggeriförbudet gick igenom med en röst och Lidingö blev den första kommunen i Stockholms län att införa ett sådant. Foto: Christine Olsson/TT

Tidskriften Faktum granskar tiggeriet i senaste numret. Ett nyanserat reportage som också beskriver svårigheten i att hitta sanningen bakom de till synes enkla och synliga exemplen.

Att ta en anekdot och göra till en sanning om större sammanhang är lätt för många, för andra kan det vara lättare att stoppa huvudet i sanden. Serietecknaren och konstnären Sara Olausson gjorde något unikt mitt i tycka till-debatten om det vid tiden uppenbart kraftigt ökande tiggandet i Sverige av människor från Östeuropa. Polariseringen mellan de som ansåg att man ska ge pengar till de som inte tycker att man ska göra det utifrån en idé att det är organiserade kriminella som tar pengarna själva, var stor.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984