Inrikes #51/2021

Hamnarbetarnas a-kassa går upp i Syndikalisternas

Christina Ehler, kassaföreståndare på Hamnarbetarnas a-kassa, SAAK:s skylt och Michael Ribbenhag, kassaföreståndare på SAAK

Regeringen har strypt bidraget till mindre a-kassor, vilket drabbat bland annat Hamnarbetarförbundets a-kassa hårt. Som motdrag går nu a-kassan, med alla medlemmar, upp i SAC – Syndikalisternas a-kassa, SAAK. 

Från och med november går Hamnarbetarförbundets a-kassa, med samtliga medlemmar upp i Syndikalisternas Sveriges Arbetares Arbetslöshetskassa, SAAK. Det meddelade a-kassorna i ett gemensamt pressmeddelande sent på torsdagskvällen.

– Det har varit ett sorgligt beslut att behöva ta för kassan, men följden av fusionen blir förhoppningsvis positiv då medlemmarna uppgår i en annan mindre a-kassa som kan lämna lika bra service som vi, säger Christina Ehrler, kassaföreståndare för Hamnarbetarnas a-kassa i pressmeddelandet.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984